Gezmek İçin Yaşayanların farklı kültürler ve coğrafyalardaki yolculukları İZ’de devam ediyor.
Hayatta bazı insanlar sadece gezmek için yaşamaya adamışlardır kendilerini. Gezmekten büyük keyif alır, farklı kültürleri, farklı gelenekleri görüp tanımak isterler. Her yolculuk insanı zenginleştirir. Bunu bilenler, küçük bütçelerle büyük seyahatler yapmak için kendine zaman yaratır.
Eskişehir’de gezmek için yaşayan, yaşamak için gezen bir grup gönüllü seyyah var. Coşkun Aralın belgesellerini seyrederek büyümüş, dünya atlasına bakarak hayallere dalmış ve bir gün bu hayalleri gerçeğe dönüştürmek için yollara düşmüş bir grup gezgin. Gezmek için zengin olmak gerektiğine inanmayan, imkansızı mümkün kılan bir grup gerçekçi hayalperest.
Gönüllü Seyyahların bu defa ki durakları Borneo Adası.
Borneo muazzam yağmur ormanları ile ünlü. Öyle ki 130 milyon yıllık olan bu yağmur ormanları Amazon ormanlarından 70 milyon yıl daha yaşlı. Fakat maalesef, son 60 yılda, bu ormanların neredeyse yarısı yok edilmiş. Dünya doğal hayatı koruma vakfının raporuna göre 1950 yılında Borneo’nun % 90 kadarı yağmur ormanları ile kaplıyken bu oran günümüzde % 50 nin bile altına düşmüş durumda. Bunun en önemli sebebi ise “Yağ Palmiyesi Yetiştiriciliği”. Bu palmiye yağları adanın en önemli gelir kaynağı durumunda. O yüzden ormanlar yok edilerek yağ palmiyeleri dikiliyor. Para için dünyanın en önemli yağmur ormanları katlediliyor maalesef. Bu ormanlar hala keşfedilmemiş çok sayıda bitki ve hayvan türlerine ev sahipliği yapıyor.
Uzunluğu 70 metreyi bulan Menggaris ağaçlarının ortasında ise 15 binden fazla bitki çeşidinin olduğu ve bu sayının her geçen gün arttığı söyleniyor. Uzun burunlu maymun, Borneo orangutanı, uçan yılanlar, boynuzgaga, cüce yalıçapkını, draco kertenkelesi, uçan dev sincap, atlas güvesi, fener böceği gibi benzersiz türler de Borneo adasında bulunuyor.